با رعایت چند اصل حرفه ای در عکاسی ، حتی در شرایط کم نور نیز می توانید عکس های بسیار خوبی به دست بیاورید .
اما در هر صورت باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که عکاسی در شرایط کم نور دارای چالش هایی می باشد که عکاس باید آنها را بر طرف کند .
اصلی ترین مشکلات موجود در زمان عکاسی با شرایط کم نور عبارتند از :
- عدم امکان استفاده از سرعت شاتر بالا
- به وجود آمدن نویز تصویر در شرایط افزایش دادن ایزو
- عدم امکان دستیابی به فوکوس دقیق به دلیل استفاده از دیافراگم های بسیار باز
- از دست رفتن جزئیات در سایه ها به دلیل کمبود شدید نور در محیط
- عدم امکان فوکوس صحیح برای لنز به دلیل کمبود نور در محیط
به طور ساده ؛ تنها با استفاده از یک سه پایه خوب و محکم می توان برخی از مشکلات فوق را به آسانی برطرف نمود .
اما در موقعیت هایی که نیاز به حمل دوربین بر روی دست می باشد ( مثل عکاسی خیابانی ) استفاده از سه پایه امکان پذیر نمی باشد و از روش های دیگری برای کنترل چالش ها باید استفاده نمود .
استفاده از لنز پرایم
لنز های زوم به عنوان لنز های همه کاره گزینه های بسیار خوبی هستند اما تردیدی وجود ندارد که تصویر به دست آمده با یک لنز پرایم از حالت شارپ بالاتری برخوردار می باشد .
در درون ساختار لنز های زوم ؛ به دلیل استفاده از تعداد بیشتری از عدسی ها ، نوعی حالت تخریب و اعوجاج در تصویر به وجود می آید
اما با استفاده از یک لنز پرایم , حالت های تخریب و اعوجاج به حداقل ممکن کاهش می یابند.
استفاده از مود اولویت شاتر
معمولا به ما یاد می دهند که بهترین حالت برای عکاسی با دوربین ؛ استفاده از مود M می باشد .
اما در برخی از موارد به خصوص در زمان عکاسی در شرایط کم نور ؛ مود اولویت شاتر به شما کمک می کند تا کنترل بیشتری بر دوربین داشته باشید .
برای عکاسی در شرایط کم نور معمولا نیاز دارید تا از یک سرعت شاتر سریعتر استفاده کنید تا لرزش های دوربین به حداقل کاهش پیدا کند
اما در این حالت با توجه به اندازه فاصله کانونی و اندازه سنسور دوربین ؛ تنظیماتی که مورد استفاده قرار می گیرند ؛ ممکن است متغیر باشند .
استفاده از ایزو بالاتر
در برخی از دوربین ها استفاده از ایزو بالا موجب تشکیل نویز در تصویر می شود اما برخی از دوربین های پیشرفته امروزی امکانات بسیار خوبی برای کنترل نویز در ایزو بالا ارایه می دهند .
نرم افزار های ویرایش عکس نیز امکانات زیادی برای از بین بردن نویز های تصویر دارند ؛ بنابراین با استفاده از مجموعه این امکانات مشکل نویز تصویر در اثر استفاده از ایزو بالا را می توان برطرف نمود .
استفاده از دکمه فوکوس پشت دوربین
امروزه تقریبا همه عکاسان از سیستم اتوفوکوس دوربین برای عکاسی استفاده می کنند اما در هر صورت هر دو سیستم فوکوس دستی و خودکار دوربین ؛ از مزایا و معایب مخصوص به خود برخوردار هستند .
به عنوان مثال ؛ در دیافراگم های بسیار باز ؛ امکان از دست رفتن نقطه فوکوس وجود دارد و همچنین در شرایط عکاسی در محیط های کم نور نیز دستیابی به فوکوس خودکار دچار چالش می شود.
با شیوه فوکوس بر یک نقطه روشن تصویر در فاصله مشابه با سوژه اصلی ، مشکل فوکوس در صحنه کم نور را می توان برطرف نمود .
دکمه فوکوس پشت دوربین ؛ امکان بهتری برای به دست آوردن فوکوس داشته و با استفاده از آن می توان حالت فوکوس را از دکمه شاتر به پشت دوربین منتقل نمود .
عکاسی پرتره در شرایط کم نور
در صورتی که مجبور هستید بدون استفاده از سه پایه در شرایط کم نور عکاسی پرتره را انجام دهید ؛ حتما از فناوری کاهش لرزش لنز خود استفاده کنید .
استابیلایزر لنز , به شما کمک می کند تا در شرایط کم نور با سرعت شاتر کمتر عکاسی کنید و در عین حال مقداری از لرزش های دست خود را نیز خنثی نمایید .